Science SOS – spotkania online z naukowcami

Dodano: 13-05-2021

Dlaczego producenci żywności wracają do pradawnych odmian zbóż, tj. płaskurki czy samopszy, a także dlaczego nie powinniśmy eliminować glutenu z diety na własną rękę? Te i inne zagadnienia mogli zgłębić uczniowie klasy 2Tsp, którzy z nauczycielkami p. Ewą Stanisławską Lepko i p. Aliną Mierzejewską uczestniczyli w wykładzie online dr hab. Małgorzaty Wronkowskiej. Wykład odbył się 11 maja w ramach akcji Science SOS – spotkania online z naukowcami Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN.

 

Baner Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN "Science SOS - Porozmawiajmy o żywności"

Baner Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN „Science SOS – Porozmawiajmy o żywności”

Dziennik elektroniczny

Nowy Dziennik


Stary Dziennik

Dziennik

Poznaj Gastronomik



Skip to content