Regionalne wyroby Warmii i Mazur w szkole promującej zdrowie

Dodano: 22-12-2021

13 grudnia 2021 r. odbyło się spotkanie przedstawicieli szkół realizujących program Szkoła Promująca Zdrowie.

Celami i zadaniami szkół promujących zdrowie są m.in. stwarzanie warunków do kształtowania zdrowego stylu życia oraz harmonijnego rozwoju, uświadomienie własnej odpowiedzialności za stan i ochronę swojego zdrowia, rozbudzanie potrzeby podejmowania działań na rzecz zdrowego środowiska oraz tworzenie nawyków prozdrowotnych.

Tematem grudniowego spotkania przedstawicieli szkół były aspekty zdrowotne i żywieniowe produktów i potraw regionalnych Warmii i Mazur. Podczas spotkania uczestnicy degustowali zupę gulaszową przygotowaną przez uczniów olsztyńskiego Gastronomika oraz sery i wędliny od regionalnych producentów.

Projekty Unijne

Pilotażowe wdrożenie modelu SCWEW

Pilotażowe wdrożenie modelu SCWEW

Szkoła Promująca Zdrowie

Szkoła Promująca Zdrowie

Poznaj Gastronomik



Skip to content