Okręgowy etap XLII Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych

Dodano: 24-04-2019

12 kwietnia na terenie Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego odbył się Okręgowy etap XLII Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych.

Nasi uczniowie zdobyli  pierwsze, drugie i czwarte miejsce. Dzięki tak wysokim notom naszych olimpijskich zawodników Zespół Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie  został wyróżniony statuetką za zajęcie trzeciego miejsca  wśród 37 szkół startujących  w eliminacjach okręgowych.

Pierwsze miejsce zdobyła Natalia Grubert  3Taż w bloku „Gastronomia”. Marcin Abramczyk 3Taż zajął dziewiąte miejsce przy wysokiej punktacji, ponieważ „poprzeczka” w bloku” Gastronomia” była ustawiona bardzo wysoko.

Drugie i czwarte miejsce zdobyły kolejno: Agnieszka Szczerbińska 3 Tls, Patrycja Staniszewska 3Tls w bloku „Technologia żywności”.

We wszystkich dziewięciu blokach tematycznych Olimpiady uczestniczyło  168 uczniów z 37 szkół z trzech województw: warmińsko-mazurskiego, pomorskiego i mazowieckiego. W bloku „Gastronomia” startowało 26 uczniów a w bloku „Technologia żywności” 20 uczniów.

Nasi uczniowie spisali się na medal i odnieśli ogromny sukces. Mają już zagwarantowane miejsca na wybranych kierunkach wydziałów rolniczych i przyrodniczych wyższych uczelni.

Natalia Grubert,  Agnieszka Szczerbińska i Patrycja Staniszewska będą reprezentowały nasz okręg i szkołę na eliminacjach centralnych Olimpiady, które odbędą się w  Centrum Kształcenia Rolniczego w Hańczowej, powiat gorlicki w dniach 6 – 8 czerwca 2019r.

Serdecznie gratulujemy, życzymy sukcesów i jesteśmy dumni z naszych uczniów!

Dziennik elektroniczny

baner-zaloguj-sie

Poznaj Gastronomik



Polecamy

Archiwum Wydarzeń

Nasi Sprzymierzeńcy

Skip to content