Kreatywność kulinarna naszej młodzieży w ramach wielkanocnych wyzwań Akademii Inspiracji Marko

Dodano: 02-04-2021

Kreatywność i zaangażowanie uczniów ZSG-S nie zna granic.

Szef dla Młodych Talentów wspólnie z Akademią Inspiracji Makro w ramach akcji „Inspirujemy On-line” i „ Polskie Skarby Kulinarne On-line” przygotowali cztery wielkanocne wyzwania kulinarne. Uczniowie ZSG-S zmierzyli się z nimi wszystkimi.

Aleksandra Turek uczennica klasy 2Tlp przygotowała „Barszcz biały na serwatce” za który otrzymała I miejsce.

W tym wyzwaniu również wzięli udział Jan Robak uczeń klasy 3k sporządzając „Barszcz biały na zakwasie z białą kiełbasą domowej roboty” oraz Cezary Żuk uczeń klasy 2Tbp przygotowując „Puszysty barszcz biały na jogurcie naturalnym”. W kolejnych wyzwaniach wzięły udział Klaudia Orzołek uczennica 2Tlp, wykonując „Terrinę chrzanową z łososiem i serkiem kozim” i Alicja Czwartek, która zmierzyła się z trzema wyzwaniami przygotowując „Krem chrzanowy”, „Kremowy pasztet z kaczki z zielonym pieprzem” oraz „Pierożki z białą kiełbasą i musem jabłkowo-chrzanowym”.

Wszystkie prace były ciekawe, wyglądały bardzo smacznie i wymagały dużego zaangażowania. Uczniowie wykazali się dużą inwencją twórczą i niezwykłymi talentami co docenił szef Zbigniew Sonik.

Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.

Dziennik elektroniczny

Nowy Dziennik


Stary Dziennik

Dziennik

Poznaj Gastronomik



Skip to content