Etap centralny XXII Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności

Dodano: 22-03-2021

W dniach 18-19 marca 2021 r. odbyły się zmagania w ramach etapu centralnego XXII Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności. Przypominamy, że do finału zakwalifikowało się 6 uczennic z naszej szkoły:

  1. Kondracka Wiktoria – 4Tżs
  2. Mrówka Dominika – 4Tżs
  3. Perzanowska Daria – 3Tbż
  4. Pliszka Natalia – 4Tżs
  5. Rybkiewicz Katarzyna – 4Tżs
  6. Ślęzak Izabela – 3Tbż

Etap centralny, podobnie jak okręgowy, odbył się zdalnie. Po części pisemnej do najlepszej trzynastki w Polsce przeszła Dominika Mrówka, tym samym uzyskując tytuł Laureata XXII Olimpiady Wiedzy o Żywności. Uczennice Natalia Pliszka, Izabela Ślęzak i Daria Perzanowska uzyskały tytuł Finalisty XXII Olimpiady Wiedzy o Żywności.  Laureaci i finaliści stopnia centralnego Olimpiady przyjmowani są na studia na mocy uchwał senatów wyróżnionych uczelni oraz są zwolnieni z części pisemnej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie.

Gorąco gratulujemy Dominice i pozostałym uczestniczkom etapu centralnego Olimpiady.

 

Dominika Mrówka z klasy 4Tżs rozwiązująca zadania etapu centralnego XXII Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności

 

Dziennik elektroniczny

Nowy Dziennik


Stary Dziennik

Dziennik

Poznaj Gastronomik



Skip to content