Jesteś tutaj: Strona główna » Kadra » Doskonalenie nauczycieli

Doskonalenie nauczycieli

Harmonogram szkoleń, warsztatów, pokazów dla nauczycieli od września 2008r

Rodzaj i temat szkolenia
Prowadzący Data

Od kultury nauczania do uczenia się – wykład

Dr Marzena Żylińska

28.09.17

Nauczyciel na piątkę – Szkolenie Rady Pedagogicznej Magdalena Kulmaczewska 29.08.17
Planowanie i realizacja zadań wychowawczych.

Szkoła dobrze wychowana- jak można to osiągnąć?  – Szkolenie Rady Pedagogicznej

Patrycja Lipińska 24.06.17
Fakty i mity o dietach odchudzających – konferencja Iwona Hawrysz, Katarzyna Janiszewska 28.04.17
„Stawiam na wołowinę” – warsztaty kulinarne Marcin Budynek 12.04.17
Prelekcja na temat zagrożeń depresją młodzieńczą Magdalena Kulmaczewska

Agnieszka Zacharewicz

22.03.17
Cały ten cukier – prelekcja z dietetykiem Przedstawiciele Natur House w Olsztynie 16.02.17

Wyczytywanie manier”- warsztaty dla uczniów i nauczycieli

 

Jolanta Urbanek

 

19 grudnia 2016

 Dokumentowanie wymagań kwalifikacyjnych i egzaminacyjnych – WMODN

Wymiana doświadczeń oraz konsultacje dla nauczycieli ubiegających się o awans zawodowy

 Bożena Osik 13 grudnia 2016

Podsumowujące szkolenie w Perugii

(program mobilnościowy Erasmus plus) w ramach europejskiego tygodnia umiejętności zawodowych

Joanna Ozdarska

Elżbieta Rakowska

5 – 9 – grudnia 2016

Prezentacja potraw bezglutenowych oraz deserów bankietowych

Małgorzata Pachucka 8 grudnia 2016

Czym jest celiakia? – warsztaty

Joanna Ozdarska 8 grudnia 2016

Wykład z degustacją tradycyjnych wędlin, pieczywa oraz nabiału

Agencja Rynku Rolnego w Olsztynie 7 grudnia 2016

Szkoleniowa Rada Pedagogiczna

Jak motywować w erze cyfrowej

Jacek Pyżalski 2 grudnia 2016

Kiper Herbaty – warsztaty

Jerzy Czapla 28 listopada 2016

Wpływ czytania na rozwój dzieci i młodzieży – wykład

Roman Sokulski

Ewa Stypa

Dariusz Waszkinel

23 listopada 2016

“Portale społecznościowe w naszym życiu – plusy i minusy” – lekcja otwarta

Bożena Lisowska 16,17 listopada 2016

Rogale Marcińskie- warsztaty

Mirosław Szymański 07,08 listopada 2016

Ogólnopolska kampania Tydzień Dobrego Chleba i Zdrowego Stylu Życia, warsztaty pt. Pieczemy chleb

Mirosław Szymański 20 października 2016

Szkolenie z zakresu obsługi dziennika elektronicznego

Jolanta Kowalewska 18 października 2016

Prezentacja nt. historii naszej szkoły

Ewa Stypa

Roman Sokulski

17 października 2016

Szkoleniowa Rada Pedagogiczna

„Postępowanie w sytuacji zagrożenia młodzieży demoralizacją i przestępczością- profilaktyka agresji”

Magdalena Kulmaczewska 12 października 2016
Szkoleniowa Rada Pedagogiczna
„Nauczyciel na piątkę”
Magdalena Kulmaczewska 29 sierpnia 2016
Szkolenie na temat dopalaczy Grażyna Dziubanii
(Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Olsztynie),
Lidia Cynt
(Komenda Miejska Policji w Olsztynie)
25 listopada 2015
Słucham i mówię – warsztaty skutecznej komunikacji Jolanta Borowiecka 17 listopada 2015
Zakąski zimne i gorące z ryb morskich – warsztaty Andrzej Bałdyga 29 października 2015
Szkolenie z obsługi platformy moodle Mariusz Wojciechowski 27 października 2015
Szkoleniowa Rada Pedagogiczna

Przemoc rówieśnicza wg. Jacka Pyżalskiego

Małgotrzata Świech-Twarowska 26 października 2015
Produkcja i wypiek chleba – warsztaty Mirosław Szymański 22 października 2015
Technika krojenia warzyw – warsztaty Małgorzata Marciniec 22 października 2015
“Dobór win do potraw” – warsztaty Danuta Komar,
Włodzimierz Bekiesza
24 kwietnia 2015
Organizacja kwalifikacyjnych kursów zawodowych Anida Samoraj,
Małgorzata Świech-Twarowska
14, 15 kwiecień 2015
Ocenianie szkolne jako proces komunikacji między nauczycielem a uczniem. Ocenianie kształtujące, czyli skuteczne ocenianie wewnątrzszkolne Hanna Mąka
Monika Michaluks
10 kwiecień 2015
Techniki uczenia się i metody motywujące do nauki
(dla nauczycieli przedmiotów zawodowych)
Monika Grochalska 9 styczeń 2015
13, 14, 20, 21 luty 2015
,,Nauka umiejetności radzenia sobie ze stresem” – ćwiczenia fizyczne poprawiające kondycję oraz stan ducha Elżbieta Klepacka wrzesień-grudzień
2014/2015
(raz w tygodniu)
Kształtowanie stosunków społecznych – wybrane aspekty dr Ryszard Jurkowski 7.11.2014
Multimedialny nauczyciel Sylwia Żak luty – maj 2014
Techniki uczenia się i metody motywujące do nauki
Konsultacje grupowe, coaching
(dla nauczycieli przedmiotów ogólnokształcących)
Danuta Oleksiak
Monika Grochalska
14, 15, 28, 29.03.2014
czerwiec, sierpień 2014
Terapia skoncentrowana na rozwiązaniach – TSR Agata Niemier 12.03.2014
“Podaj dalej” – warsztaty z kuchni molekularnej, azjatyckiej i staropolskiej Jean Bos,
Grzegorz Russak,
Daria Ładocha
1.09.2013- 31.07.2014
Nauczycielskie tarapaty – odpowiedzialność prawna nauczycieli Janusz Barszczewski 07.10.2013
Samoocena pracy nauczyciela odpowiedzialnością za efekty pracy Janusz Barszczewski 03.04.2013
Doskonalenie Kadry KNO – kształcenie na odległość Bogdan Skotnicki,
Eugeniusz Gąsiąr,
Tomasz Walasek
24-26.01.2013
08-09.03.2013
Psychologia zachowań konsumenckich Jacek Krawczyk 04.03.2013
Pierwsza pomoc w sytuacjach zagrożenia zdrowia i życia człowieka Zbigniew Prekiel,
Grzegorz Węgrecki
07.02.2013
Profesjonalny nauczyciel zawodu Renata Gut
Grzegorz Górnik
15-24.01.2013; 26.01-7.02.2013
Jak skutecznie współpracować z rodzicami? Hanna Mąka 11.01.2013
Sporządzanie potraw z wykorzystaniem urządzeń znajdujących się w kuchni Andrzej Bałdyga 14-15.12.2012
“Skuteczna komunikacja warunkiem powodzenia w pracy z uczniami”. Neurodydaktyka – szkolenie RP dr Marzena Żylińska 41248
Edukacja zdrowotna w placówce oświatowej – program Ruch i zdrowe żywienie w szkole Józef Rogowski 41232
“Ocenianie kształtujące” – warsztaty Centrum Edukacji Obywatelskiej 41237
Praktyczne sposoby pracy z podstawą programową dr Marzena Żylińska
Alicja Redlicka
Barbara Drygas
41180
Dziedzictwo kulinarne w pracy nauczycieli szkół gastronomicznych. Mirosław Rynduch
Artur Grajber
Michał Nowicki
30.08-02.09.2012
21.09-23.09.2012
28.09-30.09.2012
,Patissier & Chocolatier – Mistrzowie Nauczycielom Zawodu” Piotr Grzywacz 15-30.08.2012
Zajęcia w ramach projektu „Technologie żywności – integracja warsztatu nauczyciela zawodu z rynkiem pracy” prof. dr hab. Eulalia Borowska,
prof. dr hab. Jerzy Borowski,
prof. dr hab. Łucja Łaniewska-Trokenheim,
prof. dr hab. Helena Panfil-Kuncewicz,
dr Marzena Danowska-Oziewicz,
dr Waldemar Dzwolak,
dr Mirosława Karpińska-Tymoszczyk,
dr Krystyna Romaniuk
czerwiec
2011r. – maj 2012r.
Edukacja zdrowotna w szkole szansą na poprawę efektywności wychowania fizycznego Józef Rogowski
Elżbieta Witkowicz
Agata Niemier
Aleksander Suhak
Sergiusz Salski
Dorota Wojciechowska
19 -20.05.2012
Szkoleniowa Rada Pedagogiczna „Tworzenie, modyfikacja i dostosowywanie programów nauczania do wymagań nowej podstawy programowej. Anida Samoraj 40994
“Lider kształcenia zawodowego” Karczma Jana Olsztyn
Hotel Bryza Jurata
ARTI18-150 Gołdap ul. Podgórna 2
Hotel Platinium Ostróda
Warmia Park Hotel SPA w Pluskach
Restauracja Gardenia Olsztyn, ul. Żołnierska 4
IRMAG SPÓŁKA JAWNA 14-260 Lubawa, ul Wł. Asta 7
Hotel Gołębiewski, 11-730 Mikołajki
OCTIM Olsztynek
30.01-29.06.2012
Szkoleniowa RP “Modernizacja i tworzenie nowej podstawy programowej” Małgorzata Świech-Twarowska 40861
Szkolenie dla nauczycieli nt.”Ocenianie kształtujące – II etap”  Małgorzata Osińska 40849
Szkolenie dla nauczycieli i innych pracowników szkoły pt. : “Total Body Conditioning (TBC), czyli ćwiczenia wzmacniające i kształtujące postawę dla zawodu: nauczyciel” Dorota Wojciechowska 40827
Ocenianie w kształceniu modułowym Ewa Wierczuk 40808
Szkoleniowa RP “Pomoc psychologiczno-pedagogiczna w świetle nowych przepisów” Ewa Kaliszuk 40800
Efektywny Nauczyciel Sztuki Kulinarnej – diagnoza końcowa Mirosław Rynduch
Krzysztof Szulborski
40787
“Nauczyciel – mistrzem młodych mistrzów” Jacek Grochowina, Leszek Gryka, Barbara Kowieska, Rafał Adamek, Krzysztof Gac 22.08.2011 – 02.09.2011
Zajęcia wychowania fizycznego do wyboru – decyduj o sobie. Akademia ruchu Marek Błaszczyk
Józef Rogowski
10, 11.06.2011
Techniki manualne naprzemianstronne Grzegorz Żurowski 40702
“Europejski Program Doskonalenia Nauczycieli Branży HoReCa” Ekspert kulinarny
Mirosław Rynduch
Ekspert dydaktyczny
Aleksandra Dołgań
25-27.05.2011
Efektywny Nauczyciel Sztuki Kulinarnej Mirosław Rynduch
Krzysztof Szulborski
16-20.05.2011
Szkoleniowa Rada Pedagogiczna nt.: Wizerunek Szkoły Barbara Królikowska-Wunderlich 40633
Szkolenie dla nauczycieli przedmiotów zawodowych –
obsługa sprzętu i urządzeń w pracowniach gastronomicznych w kuchni głównej, zmywalni i barze. (30 osób)
Wojciech Harapkiewicz
Tomasz Mojżeszczyk
Przemysław Szczepanik
12,26.03.2011
Szkolenie z obsługi sprzętu w pracowni gastronomicznej (32 osoby) Tomasz Mojżeszczyk 40606
Szkolenie z obsługi sprzętu w ciągu ciastkarsko-piekarskim (18 osób) Wojciech Harapkiewicz 40606
Projekt „Specjalistyczne szkolenia dla nauczycieli zawodu w branży gastronomiczno-turystycznej” Michał Tkaczyk, Bożena Śikoń, Grzegorz Russak luty-czerwiec 2011
Profilaktyka chorób krtani i gardła – warsztaty Jan Płowianiuk 8,16.11.2010
Wspieranie nauczycieli prowadzących nauczanie modułowe – warsztaty Ewa Wierczuk 26-28.10.2010
Informatyzacja procesu edukacyjnego Patrycja Lipińska 40470
Szkoleniowa Rada Pedagogiczna nt.: “Dziecko z całościowymi zaburzeniami rozwoju.” Małgorzata Moszyńska-Dumara 40470
Kurs baristy Kamil Skalski
Łukasz Kaczmarek
40285
Pokaz kulinarny na temat “Kuchnia Karaibska – sposób na karnawał” Carlos Gonzalez-Tejera 40192
Wykorzystanie programu “Gastro POS” w celach edukacyjnych Dariusz Gawęda 40183
Warsztaty Szkoleniowe “Ocenianie kształtujące drogą do sukcesu ucznia” Monika Michaluk 40165
Szkoleniowa Rada Pedagogiczna na temat: “Ocenianie kształtujące drogą do sukcesu ucznia” Joanna Soćko 40137
Warsztaty kulinarne “Wykorzystanie warzyw, drobiu i ryb do produkcji przekąsek bankietowych” Adam Michalski 40095
,, Kurs Normy żywienia człowieka. Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych”. prof. dr hab. Lidia Wądołowska
dr inż. Małgorzata Anna Słowińska
39970
„Trendy kulinarne w gastronomii światowej, aranżacje i techniki dekoracji potraw”. Adam Michalski 39955
,,Szkolenie kulinarne z zakresu obróbki, przygotowania technologicznego
i technik krojenia warzyw i owoców”.
Adam Michalski 39927
,,Konsultacje w sprawie wymagań dotyczących uzyskania stopnia nauczyciela mianowanego
i dyplomowanego”
Bożena Osik 39909
,,Szkolenie zawodowe z zakresu obsługi i stosowania profesjonalnych technik kulinarnych piecach konwekcyjno-parowych firmy UNOS oraz w urządzeniach do dynamicznej żywności firmy Robot Coupe”. Adam Michalski
Robert Matera
Radosław Marczyński
39907
,,Działania podnoszące skuteczność nauczania  w oparciu o wyniki egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe”. Ewa Wierczuk 39885
,,Rola nauczyciela wobec problemów ucznia ‘’-wykład, warsztaty”. Tomasz Młyński 05.03.2009
12.03.2009
,,Edukacyjna wartość dodana” Henryk Sienkiewicz 39863
,,Kilka pomysłów na godzinę wychowawczą:
-nabywanie umiejętności uczenia się
-stosunki interpersonalne
-uzależnienia i zagrożenia”.
Danuta Komar 39835
,,Ryby i owoce morza w potrawach” -warsztaty kulinarne Marek Widomski
Rafał Targosz
39781
,,Potrawy z łososia i sałaty”- pokaz kulinarny Krzysztof Rogala 39770
,,Model Komunikacji M. Rosenberga (język żyrafy) w budowaniu porozumienia bez przemocy”- warsztaty Bernadetta Jabłońska 20.11.2008
24.11.2008
,,Model Komunikacji M. Rosenberga (język żyrafy) w budowaniu porozumienia bez przemocy”- szkolenie Rp Bernadetta Jabłońska 39751
Kurs przysposobienia do obsługi szkolnych pracowni komputerowych Tomasz Łoś 39702
,,W zdrowym ciele-zdrowy duch” ćwiczenia fizyczne poprawiające kondycję oraz stan ducha Ewa Klepacka wrzesień-czerwiec
2008/2009
(raz w tygodniu)

 

Dziennik Elektroniczny

baner-zaloguj-sie      

Erasmus+

 

Archiwum Wydarzeń

Poznaj Gastronomik

Polecamy

Nasi Sprzymierzeńcy